چهارشنبه 28 تیر 1396  09:22 ق.ظ    ویرایش: چهارشنبه 28 تیر 1396 09:21 ق.ظ


قورباغه

هر قورباغه تقریباً بین ۲ تا ۳ کیلوگرم گوشت دارد، به این ترتیب فروش و صادرات هر قورباغه می تواند به صورت میانگین بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان ارزش افزوده داشته باشد. به گزارش بلاغ، ۲۴ خانواده از گروه دوزیستان متعلق به قورباغه هاست که شامل سه هزار و ۸۰۰ گونه مختلف می شود. در بین این گونه ها، گونه «رانا» که در مرداب انزلی به وفور یافت می شود، مصرف خوراکی و پرورشی دارد. پوست این جانور نیز از مرغوب ترین انواع چرم ها محسوب می شود. قیمت جهانی هر کیلوگرم گوشت قورباغه شش تا هفت دلار است که تولید و صادرات آن می تواند ارزش اقتصادی بالایی داشته باشد. پوست قورباغه و کمپوست این حیوان باعث شده تا قورباغه و پرورش آن در جهان به تجارتی پر سود تبدیل شود و کشورهایی که شرایط آب و هوایی مناسبی برای پرورش این حیوان دارند برای پرورش و فروش و صادرات آن دست به کار شوند.

 

شرایط آب و هوایی مناسب در ایران هم می تواند علتی باشد تا در سال های گذشته گروهی به فکر پرورش قورباغه در کشور و صادرات و فروش آن باشند. باید توجه داشت که خوردن گوشت و تمام مشتقات حاصل از قورباغه در کشور از سوی علمای دینی حرام اعلام شده از این رو در کشور امکان فروش گوشت قورباغه وجود ندارد و تنها امکان پرورش و صادرات گوشت و پوست آن مقدور است. ایران پیش از انقلاب یکی از کشورهای صادر کننده گوشت قورباغه به کشورهای دیگر مانند ترکیه، فرانسه، آلمان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و بسیاری از کشورهای دیگر بود. در آن زمان، تنها قورباغه ای که در کشور گوشت آن قابلیت صادرات داشت (قورباغه رانا) شکار، پرورش و صادر می شد ولی با پیروزی انقلاب و به دلیل فتوای علما پرورش و صادرات قورباغه از کشور ممنوع شد. اما ممنوعیت پرورش قورباغه باتوجه به پتانسیل کشور برای پرورش این حیوان و اشتغال زایی بعد از پیگیری های بسیار از حدود سال ۸۶ از سوی سازمان دامپزشکی کشور و با گرفتن فتوا از علمای دینی برداشته شد.

 

گوشت قورباغه بسته به نوع مشتری و کشور سفارش دهنده و البته نوع گوشت و نوع قورباغه متفاوت است اما پر طرفدارترین بخش بدن قورباغه که مشتری های پروپاقرص بسیاری در رستوران های جهان دارد، ران قورباغه است که بین ۲۰ تا ۳۰ دلار در هر کیلو قیمت دارد. بخش های دیگر گوشت بدن قورباغه هم بین ۱۰ تا ۲۰ دلار قیمت دارد. هر قورباغه گوشتی تقریبا بین ۲ تا ۳ کیلوگرم گوشت خواهد داشت و به این ترتیب فروش و صادرات هر قورباغه گوشتی می تواند به صورت میانگین بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان ارزش افزوده داشته باشد

 

در ایران سطحی بیش از ٥٠٠ هزار هکتار شالیزار و برکه های متروکه غیر قابل بهره برداری برای سایر محصولات گوشتی وجود دارد که می توان با پرورش قورباغه و سایر آبزیان ضمن در آمد زایی قابل توجه برای صاحبان زمین ها برای قشر عظیمی از جوانان و مردم منطقه اشتغال زایی را فراهم کنیم با توجه به اینکه قورباغه ها از غذای زنده از جمله کرم ها، ماهیان ریز، شفیره حشرات و... تغذیه می کنند از این رو هزینه تهیه آن به دلیل فراوانی غذای آن در ایران کمتر از دیگر کشورهاست و همچنین هر مولد ماده نیز سه تا پنج هزار تخم می گذارد که بیش از ۶۰ درصد بازماندگی دارد، تکثیر و پرورش و صادرات این جانور توجیه اقتصادی و ارزآوری خوبی دارد. مناطق مرطوب و گرمسیر همچون مناطق جنوبی کشور و مناطق مردابی فضای مناسبی برای پرورش قورباغه است. البته انتظار می رود قبل از شکل گیری این صنعت تمام ابعاد آن درنظر گرفته شود که همچون برخی دیگر از صنایع از جمله صنعت تکثیر و پرورش میگو پس از گذشت سال ها و هزینه های هنگفت در سراشبی تولید قرار نگیرد.

 

از اجزای بدن قورباغه در کشور ژاپن جهت درمان بیماری سل و همچنین ساخت دارو برای بیماری های عفونی استفاده می شود.

 

   


نظرات()  
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.

SeaTrade & Transport

زكات علم آموختن آن به دیگران است